Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

04.06.2024.

Podučavate ili prezentirate online? Ove vam pogreške ruše autoritet

S porastom ponude online edukacija raste i popis područja u kojima se mi edukatori moramo poboljšati da bismo uspješno komunicirali stručnost i povjerenje. Bitno je što kažemo, kako kažemo, i kako se prezentiramo dok smo pred ljudima na kameri (ili snimci). Ove će vas pogreške nasmijati i zabaviti jer ćete ih prepoznati kod nekih online edukacija s kojima možda i niste bili tako zadovoljni. Međutim, namjera je ove epizode da vam pomogne kritički sagledati svoj vlastiti nastup i podići njegovu kvalitetu. Zato snimajte i gledajte svoje nastupe :)

Pogledajte video

Sadržaj epizode:

  1. Prva tema: Sadržajne pogreške
  2. Prevelik fokus na predavaču
  3. Nedostatak primjera i definicija
  4. Prokletstvo znanja - O ovome je više pričala Nela Kačmarčik-Maduna: Zašto nam je teško prodati naše znanje? (članak); Kako prenositi znanje s iskusnih na mlađe kolege (Eduza Show); Zašto nam je teško prodati naše znanje? (audio podcast)
  5. Druga tema: Kako prezentiramo
  6. Loše korištenje softvera
  7. Neadekvatno prikazivanje materijala
  8. Treća tema: Kako izgledamo na kameri
  9. Važnost zvuka u online edukacijama
  10. Loše osvjetljenje
  11. Četvrta tema: Kako se ponašamo
  12. Ostavljanje “nervoznog” dojma
  13. Ležernost i nezainteresiranost
  14. Ukočenost
  15. Korištenje mobitela
  16. Recap: spomenute greške

SPONZORI:

✨ Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com

✨ Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Tisuće javnih nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.