Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak

27.03.2024.

Zašto nemamo profit: upravljanje troškovima za male tvrtke | Dubravka Lacić

Poslovanje vam je borba iz mjeseca u mjesec i ne znate što činite krivo? Ponestaje vam novca na žiro računu, a o profitu da i ne govorimo? Možda vam je profitabilnost i likvidnost ugrožena zato jer, kao i mnogi mikro i mali poduzetnici - aktivno ne upravljate troškovima. Možda je baš to prvi korak s kojim ćete se iskopati iz rupe!

Srećom, upravljanje troškovima može se naučiti, a o tome sve zna naša današnja gošća Dubravka Lacić, konzultantica i stručnjakinja za poslovne financije te edukatorica na Eduzi.

Pogledajte video

Sadržaj epizode:

  1. Uzroci neprofitabilnosti i nelikvidnosti
  2. Osvještavanje potrebe upravljanja troškovima
  3. Zašto voditi podatke o troškovima
  4. Izračun profitabilnosti kod opsežnijih projekata
  5. Uračunavanje troškova sastanaka
  6. Trošak amortizacije ili nabave opreme
  7. Točka pokrića
  8. Koje sve podatke o troškovima treba voditi
  9. Optimizacija troškova nabave softvera
  10. Koraci u upravljanju troškovima
  11. Ključni pokazatelji - KPI
  12. Dubravkine edukacije o kalkulacijama cijena
  13. Dodana vrijednost kao element kalkulacije cijena
  14. Savjetovanja 1 na 1
  15. Gostovanje u emisiji Eduza Edukacije

GOŠĆA: DUBRAVKA LACIĆ, MR. OEC,, OVLAŠTENI PROCJENITELJ I POSLOVNI KONZULTANT

Dubravka je stručnjak u područjima financija, kontrolinga, organizacijskog i upravljačkog menadžmenta. Njena misija je klijentima pomoći poboljšati profitabilnost i olakšati upravljanje poslovanjem. Strast su joj brojevi i poučavanje. Veliki je zagovornik cjeloživotnog učenja te i sama kontinuirano stječe nova znanja. Poslovnim edukacijama bavi se već više od 10 godina. Surađuje s domaćim i inozemnim poduzećima i brojnim respektabilnim institucijama kao što su HAMAG BICRO, ZICER (Plavi ured), DURA (Dubrovačka razvojna agencija), Razvojni centar ličko-senjske županije, Enter Koprivnica i Udruga Hrvatski izvoznici. Ovlašteni je procjenitelj, član Hrvatskog društva procjenitelja (HDP), dugogodišnji član Internacionalnog udruženja kontrolera (ICV, München) i mentor za razvoj poslovanja u mreži mentora HAMAG BICRO. Jedan je od autora priručnika za savjetovanje poduzetnika, izrađenih za potrebe članica mreže BOND (HAMAG BICRO).

Dubravka na internetu:


SPONZORI:

✨ Adverbilla vam pomaže zaposliti idealne kandidate:

koji znaju raditi, koje ne morate trenirati, i koje klasični portali za zapošljavanje ne dosežu. Javite se Adverbilli i zaposlite osobu za 2 tjedna: www.adverbilla.com

✨ Primajte sve natječaje javne nabave za vašu djelatnost putem emaila

Tisuće javnih nadmetanja iz Hrvatske, BiH i svih zemalja regije. Registrirajte se za besplatni probni period od 14 dana: www.briefing-nadmetanja.hr

Sviđa vam se ova epizoda?

Imamo još! Gledajte Eduza Show, tjedni video podcast uživo o poslovnim edukacijama, cjeloživotnom učenju i podučavanju. U goste dovodimo stručnjake s kojima razgovaramo o njihovim područjima stručnosti te znanjima i vještinama koja vam pomažu napredovati u karijeri i poslovanju.