Traje Ljubičasti tjedan / Black Friday! Na edukaciji kliknite "Rezervirajte termin" i upišite kupon LJUBIČASTI2024 da snizite cijenu edukacije.

Istražite i uštedite

Predavanje

Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost hrane

Klimatske promjene predstavljaju jedan od najznačajnijih izazova s kojima se svijet suočava u 21. stoljeću. One se manifestiraju kroz porast temperature, ekstremne vremenske prilike, kao što su suše, poplave i uragani, kao i promjene u obrascima padalina. Ove promjene imaju direktan i indirektan utjecaj na poljoprivredu i sigurnost hrane, čineći globalne sustave proizvodnje hrane sve ranjivijima.
Polaznici će steći dublje razumijevanje klimatskih promjena i njihovih utjecaja na sigurnost hrane.

  • Slavica Ivanušec
Slavica Ivanušec
Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost hrane

Ova edukacija trenutno nema aktivan termin - ali vaš upit može potaknuti edukatora da ga otvori! Javite se edukatoru, ništa ne košta pitati.

O edukaciji

Cilj edukacije "Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost hrane" je osnažiti sudionike znanjem i vještinama potrebnim za razumijevanje i suočavanje s izazovima klimatskih promjena u kontekstu sigurnosti hrane, kako bi doprinijeli održivom razvoju i otpornosti zajednica.

Što ćete naučiti?

  • Povezanost klimatskih promjena i sigurnosti hrane: Razumijevanje kako klimatske promjene utječu na proizvodnju hrane, opskrbne lance i prehrambene sustave
  • Održive poljoprivredne prakse: Stjecanje znanja o tehnikama i strategijama za održivu poljoprivredu koje pomažu u smanjenju negativnih utjecaja klimatskih promjena
  • Ublažavanje posljedica: Učenje o različitim pristupima prilagodbi poljoprivrednih praksi i ekosustava na klimatske promjene te načinu smanjenja emisija stakleničkih plinova
  • Suradnja i umrežavanje: Poticanje suradnje među različitim dionicima (poljoprivrednici, znanstvenici, vlasti) za zajedničko rješavanje problema klimatskih promjena i unaprjeđenje sigurnosti hrane
  • Što svatko od nas može činiti u svrhu usporavanja klimatskih promjena

Sadržajne cjeline

  1. Uvod u klimatske promjene
  2. Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju
  3. Utjecaj klimatskih promjena na distribuciju hrane
  4. Utjecaj klimatskih promjena na kvalitetu hrane
  5. Problematika klimatskih promjena
  6. Preporučene strategije za ublažavanje učinaka klimatskih promjena na sigurnost hrane

Ciljana publika

  • Zaposlenici koji se bave proizvodnjom, preradom, distribucijom i usluživanjem hrane
  • Tehnolozi/voditelji/manageri prehrambenog sektora
  • Poljoprivrednici
  • Stručnjacima u području zaštite okoliša
  • Šira javnost


Edukatori

Slavica Ivanušec
Slavica Ivanušec
konzultantica i edukatorica iz područje kvalitete, hrane te osobni razvoj i wellbeing

Recenzije

Za sada nema recenzija. Možda baš Vi ostavite prvu?