O edukaciji
Cilj edukacije "Utjecaj klimatskih promjena na sigurnost hrane" je osnažiti sudionike znanjem i vještinama potrebnim za razumijevanje i suočavanje s izazovima klimatskih promjena u kontekstu sigurnosti hrane, kako bi doprinijeli održivom razvoju i otpornosti zajednica.
Što ćete naučiti?
- Povezanost klimatskih promjena i sigurnosti hrane: Razumijevanje kako klimatske promjene utječu na proizvodnju hrane, opskrbne lance i prehrambene sustave
- Održive poljoprivredne prakse: Stjecanje znanja o tehnikama i strategijama za održivu poljoprivredu koje pomažu u smanjenju negativnih utjecaja klimatskih promjena
- Ublažavanje posljedica: Učenje o različitim pristupima prilagodbi poljoprivrednih praksi i ekosustava na klimatske promjene te načinu smanjenja emisija stakleničkih plinova
- Suradnja i umrežavanje: Poticanje suradnje među različitim dionicima (poljoprivrednici, znanstvenici, vlasti) za zajedničko rješavanje problema klimatskih promjena i unaprjeđenje sigurnosti hrane
- Što svatko od nas može činiti u svrhu usporavanja klimatskih promjena
Sadržajne cjeline
- Uvod u klimatske promjene
- Utjecaj klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju
- Utjecaj klimatskih promjena na distribuciju hrane
- Utjecaj klimatskih promjena na kvalitetu hrane
- Problematika klimatskih promjena
- Preporučene strategije za ublažavanje učinaka klimatskih promjena na sigurnost hrane
Ciljana publika
- Zaposlenici koji se bave proizvodnjom, preradom, distribucijom i usluživanjem hrane
- Tehnolozi/voditelji/manageri prehrambenog sektora
- Poljoprivrednici
- Stručnjacima u području zaštite okoliša
- Šira javnost